Поради щодо харчування восени

Що стосується їжі, одним із кроків є зменшення охолоджуючих продуктів, таких як фрукти, сік, сирі салати та особливо заморожені десерти. Не потрібно повністю припиняти їсти ці продукти, але варто вживати їх рідше та обирайте сезонні фрукти – восени дуже корисні сливи та груші!
Є продукти з найбільш корисних в цей час, які потрібно включити в раціон, коли ми переходимо до глибокої осені: коричневий рис, пшоно, коренеплоди, такі як морква, буряк, картопля, дайкон, пастернак, селера, корінь лопуха. Справа в тому, що кореневі овочі по-справжньому живлять наші “коріння”, якими органи травлення, зокрема наш кишечник.
Під час настання холодів важливо потурбуватися ще про один орган – підшлункову залозу! Варто пам`ятати, що будь-яка дисгармонія підшлункової залози (яка контролює рівень цукру в крові), може безпосередньо впливати на наше травлення, енергію та загальну функцію організму. Такі овочі, як цибуля, гарбуз, кабачки, капуста, ріпа, селера – прекрасні для підтримки рівня цукру в крові. Наріжте ці овочі великими шматками і повільно пропарте їх ті вживайте.
Осінь – це також час збільшити споживання злегка термічно обробленої (звареної) листяної зелені, такої як капуста, різні види капусти та салатів. Крім того, що чудово підходить для печінки, листяна зелень також підтримує здоров’я легенів.
І найголовніше!!!) Осінь – це чудовий час почати більше їсти зігріваючих страв! Саме в сезон, коли температура на вулиці знижується дуже важливою їжею є зігріваючі супи, борщі, які корисні для системи травлення. А які смачні каші можно варити!Також варто більше пити гарячих напоїв, наприклад узварів, компотів, трав`яних відварів.
Такі прості поради допоможуть Вам підтримати свій організм в холодну пору року, а отже зміцнити імунітет та збільшити опірність організму до хвороб!